Kandidaten Eurofleurs 2017 aan de slag met bloemen en fruit

  De combinatie van bloemen en fruit is niet gebruikelijk, maar de deelnemers aan Eurofleurs 2017 gaan er in verschillende opdrachten mee aan de slag. Het EK voor jonge bloemisten vindt in september plaats in Sint-Truiden, de fruitregio van België. Voor Nederland doet Hidde Klink mee.

  In het 13e eeuwse klooster Minderbroeders in het Belgische Sint-Truiden vindt van 15 tot en met 17 september Eurofleurs 2017 plaats. Uit alle landen die bij de Europese bloemistenorganisatie Florint zijn aangesloten, doet een jonge bloemist/arrangeur aan dit Europese Kampioenschap mee.

  Zij maken vijf opdrachten, waaronder bruidswerk en een verrassingsopdracht, waarin bij een aantal bloemen en fruit centraal staan. Een uitdaging voor de kandidaten, aangezien dit geen gebruikelijke combinatie is.

  De opdrachten

  De eerste opdracht heeft als thema ‘de zonde van Adam en Eva’. De verleiding tot het eten van een appel moet in dit vrije arrangement centraal staan. De kandidaten krijgen drie bomen van 190 cm uitgereikt die ze kunnen gebruiken en zijn – op de afmetingen na – vrij in de keuze voor technieken en materialen.

  De tweede opdracht heet ‘Als bloemen fruit ontmoeten’ en bestaat uit een bloemencake die als decoratie dient voor een groot dessertbuffet op een bruiloft. De gebruikte techniek is steken in steekschuim.

  De derde opdracht is een bruidsboeket dat in de hand gedragen wordt in het thema ‘Indian Summer-bruiloft’. Techniek, vorm en grootte zijn vrij, maar het boeket moet makkelijk te dragen zijn.

  Opdracht vier heeft als thema ‘Fruit-koningin’ en is een florale lichaamsversiering. Iedere kandidaat krijgt een model toegewezen die allemaal dezelfde jurk dragen. Techniek, vorm en grootte zijn ook bij deze opdracht vrij.

  De laatste opdracht is traditiegetrouw een verrassingsopdracht, die ter plekke aan de kandidaten wordt uitgereikt. De deelnemers voeren deze opdracht live op het podium van de Minderbroederkerk uit voor het publiek.

  Bron en foto’s: Florint

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties