Tuin en Landschap Tips Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met Herfstevenement en avondopenstelling

  Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met Herfstevenement en avondopenstelling

  0

  In de Kasteeltuinen Arcen wordt het tuinseizoen dit jaar afgesloten met twee evenementen. Tijdens Herfstig! (14 oktober t/m 5 november) wordt de nazomer gevierd met een florale show van duizenden (bol)chrysanten, heideplanten en pompoenen. In de eerste twee weken van Herfstig! is het park ook in de avonduren geopend voor de derde editie van Enchanted Gardens (14 oktober t/m 29 oktober), een licht- en klankroute.

  Herfstig!
  Vanaf 14 oktober staan de tuinen en het kasteel in het teken van een florale show waarbij creatieve composities gemaakt met bijna 10.000 bolchrysanten worden ondersteund door een grote variëteit aan heideplanten. Bijzondere creaties zijn onder andere de grootste bolchrysant ter wereld waarin honderden bolchrysanten worden verwerkt en een majestueuze pauw bestaande uit duizenden heideplanten die de Kasteelhof siert.

  • Bloemenshow Herfstig

  • Enchanted Gardens

  • Herfstig, chrysanten

  Ook in de herfstbloemenshow die in het Kasteel te zien is wordt volop gebruik gemaakt van snijchrysanten, heideplanten en overige herfstflora. De Groente- En Moestuin van het park wordt getransformeerd in een heuse pompoentuin met honderden pompoenen, van kleine bijzondere soorten tot exemplaren van vele kilo’s! Kinderen kunnen tijdens Herfstig! dagelijks knutselen met pompoenen en uiteraard mag het resultaat mee naar huis genomen worden. Herfstig! duurt tot en met 5 november, de laatste seizoensdag van Kasteeltuinen Arcen, en is dagelijks van 10:00 tot 18 uur te bezoeken.

  Enchanted Gardens
  Tijdens de eerste twee weken van Herfstig! opent het park iedere avond na zonsondergang opnieuw voor Enchanted Gardens, een sprookjesachtige wandelroute met een fascinerend licht- en klankspel. De met kaarsen uitgezette route leidt door de tuinen die ieder een andere sfeer ademen door het gebruik van licht en klank; romantische façades in het Rosarium, spookachtige nevels in het Lommerrijk en Aziatische mystieke klanken en beelden in de Oosterse Watertuin. Halverwege de route vormt de grote vijver het decor voor een spectaculaire lasershow. De muziek is speciaal voor Enchanted Gardens gecomponeerd door pianist Egbert Derix. Enchanted Gardens is te bezoeken van 14 t/m 29 oktober, iedere avond van 19:00 tot 22:00 uur.

  Herfstbuffet
  Tijdens Herfstig wordt er dagelijks een Herfstbuffet geserveerd in de sfeervolle gewelvenkelder van het Kasteel. De smaak van de herfst komt terug in een smaakvol buffet bestaande uit stevige soepen, stoofvlees, rode kool, spruiten, aardappels uit de oven en een dessert met stroopwafels en stoofpeertjes. Reserveren voor het Herfstbuffet is noodzakelijk.

  Foto’s: Kasteeltuinen Arcen

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar