Kasteeltuinen en Rozenhof bundelen hun ‘rozenkrachten’

Kasteeltuinen Arcen en Rozenhof Lottum bundelen in juni hun krachten en organiseren gelijktijdig activiteiten met de roos als geurend en kleurend middelpunt.

Bezoekers aan de Kasteeltuinen Arcen en de Rozenhof Lottum kunnen op één dag een bezoek brengen aan beide evenementen. Middels het voetfietsveer zijn hartje Arcen en Lottum snel met elkaar verbonden.

Van 20 tot en met 25 juni vindt in Kasteeltuinen Arcen het Rozenfestijn plaats. Gidsen geven  rondleidingen waarbij bezoekers meegenomen worden op een ontdekkingstocht door het Rosarium. Ook de Rozenopera keert terug naar Kasteeltuinen Arcen. Deze operette wordt meerdere keren per dag uitgevoerd door sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs. In het kasteel is op de van Gelre-etage een grote tentoonstelling met snijrozen van regionale kwekers en arrangementen gemaakt door regionale topbloemisten. Op de Bel-etage verzorgen de bloembinders van Kasteel Arcen rozenboeketten.

De Rozenhof Lottum organiseert van 19 tot en met 23 juni de Potrozenshow. Kwekers, tuincentra en veredelaars zenden hun beste en mooiste potrozen voor de drie categorieën ‘beste tuinroos’, ‘beste stamroos’ of ‘beste tafelroosje’ in. Deze worden door een vakjury, studenten en leden van rozenverenigingen vakkundig beoordeeld. Tevens kunnen bezoekers hun favoriete potroos kiezen. Verder is er speciale aandacht voor de categorie ‘de mooiste rozenshow’: deelnemers maken een creatie met rozen, al dan niet gecombineerd met andere planten. Ook wordt ‘Rosa Green Connection Sweet 16’ gedoopt door Rozenkoningin Mieke en burgemeester Ryan Palmen .

Bron en foto’s: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties