Bloem en Blad Bloemen en planten Kentiapalm: woonplant januari

Kentiapalm: woonplant januari

0

Wanneer straks de kerstboom een leegte heeft achtergelaten in huis, is Howea forsteriana een ideaal alternatief om je huis groen te stylen in je eigen smaak volgens Bloemenbureau Holland. De promotieorganisatie heeft daarom de Kentiapalm gekozen tot Woonplant van de Maand januari.

Uit een relatief bescheiden basis – makkelijk als je weinig vrije vloerruimte hebt – komt bij deze palm een fontein aan donkergroene slanke stengels met elegante palmbladen. Of je nu een woonplant of binnenboom zoekt, hij is verkrijgbaar in alle maten.

Howea forsteriana is lid van de palmenfamilie en groeit op Lord Howe Island ten oosten van Australië onder het bladerdak van grotere bomen. Hierdoor is hij gewend aan weinig zonlicht. In de Victoriaanse tijd, toen exotisch groen een enorme indoor hit was, veroverde hij het westen. Het was de enige palm die weinig licht, lage luchtvochtigheid en koele kamers aankon. Door het vele groene blad is het ook nog eens een woonplant die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

Verzorging

Wordt het blad lichtgroen tot geel, dan staat de plant te licht. Zie je weinig nieuwe scheuten ontstaan, dan staat hij juist te donker. De palm gedijt het best op een iets vochtige kluit, maar die moet ook weer niet zo nat zijn dat er een laagje water onderin de pot staat. Mee onder de douche of buiten in een milde regenbui staan, frist ‘m lekker op en voorkomt spint.

Kentiapalm houdt van kamertemperatuur. Tussen april en september om de twee weken een beetje plantenvoeding geven, houdt de groei erin. In de winter groeit de plant niet en is voeding niet nodig.

Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

Reageer op dit artikel

avatar