Kersthandel: niet iedereen komt toegevoegde waarde tekort

  Een maandje geleden zei een handelaar: ’Had ik dit jaar maar geen kerstorders geschreven. Een drama is het.’ Hij doelde op problemen met het binnenkrijgen van toegevoegde waarde die nodig is om allerlei arrangementen te kunnen maken. Veel bling, bling was nog onderweg in een container, waarvan soms ook nog eens onduidelijk was waar deze zich bevond.

  „Ik heb heel veel belletjes gehad van collega’s die nog op zoek zijn naar toegevoegde waarde”, zegt Mark Timmermans van PT Creations die met een stand op Trade Fair Aalsmeer staat. Hij illustreert daarmee het probleem waarmee sommige leveranciers van kerstartikelen kampen. Zelf heeft het bedrijf alle materialen op tijd binnen gekregen. „Voor 1 mei moesten bij ons alle kerstorders rond zijn en is alles bij fabrieken in China besteld. Sommige lichtjes hebben we zelfs al in januari besteld. We hebben niet tot het laatste moment gewacht en vlak na de zomer al de eerste bestellingen binnen laten komen.”

  Menno van den Dool (rechts) tijdens Trade Fair Aalsmeer: „Alle toegevoegde waarde is op tijd binnen gekomen.” (Foto: Ron Barendse)

  Bij Van den Dool in Waddinxveen gingen 1 november de eerste kerstorders de deur uit. Qua toegevoegde waarde heeft het bedrijf geen problemen. „We hebben op tijd besteld en alles is op tijd binnen gekomen”, aldus Menno van den Dool.

  Lees meer over de kersthandel en Trade Fair Aalsmeer in De Boomkwekerij editie 23. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties