Vakblad voor de Bloemisterij Corona Keukenhof stelt opening uit tot na 6 april

Keukenhof stelt opening uit tot na 6 april

1

Keukenhof houdt in ieder geval tot en met 6 april de poorten dicht. Ze geeft gehoor aan de aangescherpte maatregelen van de overheid omtrent verspreiding van het coronavirus. De opening van het park in Lisse was gepland op 21 maart.

Inzenders van bloemen en planten voor de binnententoonstellingen op Keukenhof kregen donderdagmiddag bericht over de uitgestelde opening. Dat was na persconferentie van de overheid over nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken.

De Nederlandse regering besloot 12 maart dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland tot en met 31 maart worden afgelast. Dat werd later afgelasting tot en met 6 april. Dit geldt ook voor publieke locaties zoals Keukenhof. Het park beraadt zich samen met haar partners over de situatie. Ook de geplande officiële opening op donderdag 19 maart gaat niet door.

Keukenhof laat zaterdag 14 maart in een officiële verklaring weten de uitgestelde opening een enorme teleurstelling is met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot. Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht.

„Wij realiseren ons dat deze maatregelen grote persoonlijke en zakelijke gevolgen hebben voor veel mensen en bedrijven die in het voorjaarsseizoen betrokken zijn bij Keukenhof en het internationaal toerisme”, schrijft Keukenhof in zijn verklaring. „Wij spelen nu zo snel mogelijk in op deze nieuwe situatie. De continuïteit van Keukenhof op lange termijn komt niet in gevaar.”

Keukhof houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Over de periode na 6 april volgt nadere informatie. „Wij zijn er klaar voor om te openen op 7 april, de dag nadat de noodverordening afloopt.”

Op de site van Keukenhof is het sinds kort niet mogelijk om tickets te bestellen (zie onderstaande foto).

Keukenhof zou dit jaar open zijn van 21 maart tot 10 mei.

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dave Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Dave
Gast
Dave

De directie van keukenhoff moet plannen gaan maken voor de mogelijkheid dat er dit jaar geen evenement is. het is onaanvaardbaar als hoogbetaalde managers niet plannen voor worstcasescenario’s en vervolgens verrast reageren.