Bloem en Blad Vakmanschap Kindercorso vaart ook weer mee door Westlandse wateren

Kindercorso vaart ook weer mee door Westlandse wateren

0

Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen op 3, 4 en 5 augustus. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen. Ze hebben hun ontwerpen gebaseerd op het thema van dit jaar: Helemaal Hollands!

Voor de zesde keer is een kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De zeven boten worden gedecoreerd door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Ook vaart er minimaal één speciale ‘tienerboot’ voor 12- tot en met 18-jarigen mee. De scouting stelt de vletten ter beschikking. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot.

Festiviteiten

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Bron en foto’s: Varend Corso Westland

Reageer op dit artikel

avatar