Kingsbury op ontdekkingstocht door Nederlandse tuinen

  Auteur Noel Kingsbury heeft samen met fotograaf Maayke de Ridder een boek gemaakt over het Nederlandse tuinontwerp. Volgens de Brit is dat ontwerp uniek in de wereld.

  In Van Landschap naar Tuin bespreekt Kingsbury – zelf tuinontwerper en plantenkenner – zowel de Nederlandse cultuurlandschappen als de tuinen en parken: de landschappen die werden ontworpen om ervan te genieten. Hij besteed veel aandacht aan ontwerpers als Jac. P. Thijsse, Mien Ruys en Piet Oudolf.

  Niet te vinden in het buitenland

  Voor Kingsbury blijkt dit een verrassende ontdekkingstocht. Als Brit legt hij in het boek uit wat volgens hem ons land uniek maakt en hoe de Nederlandse ontwerpers een moderne draai geven aan tuinontwerp, een draai die je niet snel zult vinden in het buitenland. Het boek is op 15 juni verschenen bij Uitgeverij Noordboek.

  Piet Oudolf – met wie Kingsbury meerdere boeken uitbracht – schreef de volgende aanbeveling: „In dit boek laat Noel zien dat de variatie in het Nederlands landschap deel uitmaakt van het werk van de nieuwe generatie tuin- en landschapsontwerpers. Het is een boek waarin tuinliefhebbers veel inspiratie vinden en vooral ook veel ideeën voor hun eigen tuin.’’

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties