Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Kopstukken Forum voor Democratie bezoeken FloraHolland en DFG

  Kopstukken Forum voor Democratie bezoeken FloraHolland en DFG

  0

  Thierry Baudet en Theo Hiddema, kamerleden van Forum voor Democratie, bezochten afgelopen vrijdag op uitnodiging van VBN Royal FloraHolland en Dutch Flower Group in Aalsmeer. Vrije handel en EU kwamen aan bod. VBN-lobbyist Jules Verstraten noemt het een gezonde discussie.

  Fractievoorzitter Baudet en kamerlid Hiddema kregen een rondleiding van anderhalf uur bij de veiling. Daarna volgde een presentatie over de veiling en de sierteeltsector. Daarna volgde bij Dutch Flower Group ook een presentatie en rondleiding. Namens DFG waren algemeen directeur Marco van Zijverden en CFO Harry Brockhoff aanwezig.

   

  Volgens Marcel Zandvliet, director marketing bij DFG, was het een bezoek zoals vaker met kamerleden van andere partijen als VVD en CDA het geval is. „Doel van het bezoek voor  Baudet en Hiddema was om een beeld van de sector te krijgen. Er stonden niet echt topics op het programma.”

  Jules Verstraten, lobbyist van VBN, geeft aan dat het belang van de export voor de sierteelt en de EU ter sprake zijn gekomen. „Het was een gezonde discussie, er was geen frictie. Forum voor Democratie is voorstander van vrije handel, maar vindt dat dit buiten de EU georganiseerd moet worden.”

  Brexit kwam kort aan de orde. „Wij hebben aangegeven wat het Verenigd Koninkrijk voor onze handel betekent en wat de waarde van vrije handel hierin is”, aldus Verstraten.

  Het bezoek van Baudet en Hiddema vond plaats op initiatief van VBN.

  Later meer..

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar