Amsterdamse kinderen planten tulpenbollen in Vondelpark

Woensdagochtend 31 oktober werd voor de derde keer een Tulpenplantdag georganiseerd door Bulbs4Kids, het Tulp Festival en Vrienden van het Vondelpark. Als startschot van het plantseizoen van bloembollen maakten tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool een begin met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in Amsterdam.

Ontwerp
De 30.000 tulpen werden, naar een vooraf gemaakt ontwerp, geplant. Dit ontwerp bestaat uit kleurvlakken die geometrisch met elkaar verbonden zijn. De groepjes kinderen plantten de juiste kleur in de vakken. Tientallen vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark maken de beplanting de komende weken af. In het voorjaar omringt het kleurrijke tulpentapijt het Vondelmonument.

Aftrap Bulbs4Kids
De Tulpenplantdag is de aftrap voor Bulbs4Kids. In de week van 5 november ontvangen 2.285 basisscholen verdeeld over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, een Bulbs4Kids pakket. Dit is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. Hiermee ontdekken zo´n 80.000 basisschoolkinderen met elkaar, op een leuke manier bloembollen. Bulbs4Kids, het Tulp Festival en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben met elkaar het initiatief genomen om deze ’Tulpenplantdag’ te organiseren.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties