Kort & Bondig Bedrijven Uitbreiding PlantLab geopend door Burgemeester Mikkers

Uitbreiding PlantLab geopend door Burgemeester Mikkers

0

Donderdag 14 december heeft burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch de uitbreiding van de indoor farming faciliteiten bij PlantLab geopend. In het afgelopen half jaar heeft PlantLab zowel haar onderzoeksfaciliteiten als productiecapaciteit met 50% uitgebreid in het pand aan de Veemarktkade in ’s-Hertogenbosch.

De uitbreiding voorziet in de groeiende behoefte van PlantLabs’ bestaande en nieuwe partners aan totaaloplossingen voor indoorteelt in compleet gesloten ruimtes. Hierbij is de basis gelegd voor de uitrol van een nieuwe serie Plant Production Units (PPU’s) bij haar partners, waarbij volledig geautomatiseerd wordt gewerkt van zaaien, kweken, oogsten tot en met verpakken van het product.

Inmiddels is PlantLab alweer gestart met de volgende fase van uitbreiding van haar faciliteiten.

 

PlantLab is een internationaal opererend bedrijf dat met haar totaaloplossing van “Plant Production Units” turnkey systemen en diensten verzorgt voor de productie van gewassen in compleet gesloten teeltomgevingen. PlantLab gaat partnerships aan met partijen uit diverse sectoren zoals verse groenten en fruit, natuurlijke smaak- en geurstoffen, food ingrediënten, cosmetica, jong plant materiaal en veredeling.

Reageer op dit artikel

avatar