Kwekerij Wouters presenteert duurzame Friendlies

Friendlies is een nieuwe milieu- en gebruiksvriendelijke productlijn van Kwekerij Wouters die de hoeveelheid plastic afval aanzienlijk moet gaat reduceren. Dit voorjaar is de kwekerij gestart met deze nieuwe productie- en verpakkingsmethode voor violen en perkgoed.

Bij Friendlies wordt de plastic kweekpot en/of -packs rondom het perkgoed vervangen door een ecologisch jasje van papier, dat na het planten wordt opgenomen door de natuur. De productlijn wordt per vier plantjes uitgeleverd in een recyclebaar doosje van papierpulp. ‘Een fris en nieuw verkoopconcept waarmee een retailer zich duurzaam kan onderscheiden. Bovendien geeft het de consument een bijzonder vriendelijk gevoel voor de tuin, omgeving en natuurlijk zichzelf’, aldus de kwekerij.

De afgelopen tien jaar heeft Kwekerij Wouters veel onderzoek gedaan en geïnvesteerd in de voorbereidingen voor de introductie van de nieuwe productlijn. Het bedrijf verwacht dat Friendlies de komende jaren in aantal zal toenemen en een grote impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Deze groei moet samen met handelspartijen worden gerealiseerd die vanuit dezelfde overtuiging, op lange termijn, hun bijdrage willen leveren, is de mening van de kwekerij.

Bron en foto: Concept Factory/Kwekerij Wouters

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties