Hortipoint Kwekers en Fleurop introduceren het Nationale Burenboeket

Kwekers en Fleurop introduceren het Nationale Burenboeket

0

Fleurop introduceert samen met kwekerscollectieven van seizoensbloemen en Alstroemeria het Nationale Burenboeket. Dit in het kader van Burendag op zaterdag 22 september. Van elk boeket dat via Fleurop.nl verkocht wordt, gaat 2,50 euro naar het Oranjefonds.

Jeroen de Zwart, directeur van Fleurop: ‘Burendag is de afgelopen jaren sterk gestegen in populariteit. Steeds meer mensen organiseren op die dag buurtactiviteiten of gaan bij de buren op de koffie. Bloemen verbinden en zorgen voor een goed gevoel. Daarom introduceren wij het Nationale Burenboeket. Ideaal bij kennismaking of om je dank en waardering voor je buren te tonen.’

Seizoensbloemen

Jacqueline Doornekamp, projectmanager namens de kwekerscollectieven van seizoensbloemen en Alstroemeria: ‘Waar speciale dagen als Valentijn en Moederdag automatisch geassocieerd worden met bloemen, liggen er op andere momenten in het jaar ook volop kansen voor bloemisten. Binnen de campagne 365dagenbloemen zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met bloemisten om extra verkoopmomenten te creëren. We zijn blij dat Fleurop speciaal voor Burendag een boeket met onder meer dahlia’s en violier heeft ontwikkeld. De oranje kleurstelling is niet alleen onze nationale kleur, maar staat ook symbool voor vrolijkheid, warmte en gezelligheid. In het seizoensboeket zijn alstroemeria’s toegevoegd omdat de zes bloemblaadjes verwijzen naar waardevolle buureigenschappen als begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect.’

Om het Nationale Burenboeket van Fleurop nadere bekendheid te geven is een consumentgerichte pr-campagne gestart. Na afloop van Burendag wordt er geëvalueerd en gekeken naar eventuele vervolgen.

Burendag

Het doel van Burendag is om het goede contact met de buren te vieren of om juist nader kennis te maken met elkaar. Het uitgangspunt is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun directe woonomgeving. In heel Nederland organiseren het Oranjefonds en Douwe Egberts diverse activiteiten om buren meer met elkaar te verbinden.

Bron en foto’s: Fleurop.nl

Reageer op dit artikel

avatar