Kwekers raken kersthandel goed kwijt


  De kersthandel loopt bij kwekers prima weg. Vanuit Frankrijk komen qua afzet de meest zorgelijke geluiden, maar bij kwekers blijft geen handel staan.

  Kweker Johan Smits in Mierlo noemt de handelsstemming ’super’. „Niet normaal, zoveel bestellingen als ik gisteren (26 november, red.) kreeg. De handel is ook iets eerder begonnen dan vorig jaar.” Via exporteurs gaan de meeste planten van Smits naar Engelse en Duitse retailers. Het gaat daarbij met name om ’Conica’ als kerstartikel, waarbij het aandeel ’aangeklede’ planten, dus met sneeuw en/of glitters toeneemt.

  Bij kwekerij Vredebest in Waddinxveen zegt Bryan Wierks: „Het is chaos, supergoed.” Hij noemt Juniperus chinensis ’Stricta’ als een van de hardlopers in deze periode. Of hij ook klanten heeft gehad die orders wilden cancellen? „Richting Frankrijk zijn wel wat orders in eerste instantie stopgezet, later doorgeschoven en uiteindelijk toch weer afgenomen.”

  Lees meer over de handelsstemming in aanloop naar kerst in De Boomkwekerij 25. Wat zegt Bram Mathot en hoe gaat het bij De Buurte? De Boomkwekerij 25 ligt vanaf 4 december bij abonnees op de mat. Of lees de handelsstemming in ons digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties