Laurus nobilis is Balkonplant van 2019

Elk jaar kiest op verzoek van Bloemenbureau Holland een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, uit tien planten de balkonplant die het meest tot de verbeelding spreekt. Voor 2019 is dat Laurus nobilis, omdat deze plant past bij de trend van meer en makkelijk groen, aldus BBH.

Laurier groeit in het oostelijke Middellandse Zeegebied, in landen als Turkije en Griekenland, maar ook verder oostwaarts, zoals in Georgië, Iran en Irak. Met de Romeinen is hij vervolgens naar West-Europa gekomen. De planten groeien in het wild als vrij hoge struiken tot kleine bomen van wel 10 meter hoog. De exemplaren in een pot blijven kleiner en bovendien kun je ze snoeien. De plant bloeit met witte bloemen die later ovale bessen worden. Bovendien kan deze sterke plant tegen een stootje en biedt hij veel groen.

Verzorging

Laurus kan in de volle zon staan, maar gedijt ook in halfschaduw. De kluit mag altijd een beetje vochtig zijn en voeg tussen april en september elke maand een scheutje plantenvoeding aan het water toe. In juni kan de plant worden gesnoeid of in model worden geknipt met een scherpe, schone snoeischaar. Zakt de temperatuur onder de -5°C, pak dan de plant in tot het weer lente is.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter de Koning Tuinen
Pieter de Koning Tuinen
3 jaren geleden

sinds wanneer heft Laurus witte bloemen?
En dat inpakken bij vorst, hoe dan?