Lavendel en Agapanthus gekozen tot Balkon- en Terrasplant 2018

Een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, heeft lavendel als Balkonplant van het Jaar 2018 gekozen. Agapanthus had de eer om gekozen te worden tot Terrasplant van 2018.

 

De verkiezing vond afgelopen zomer plaats in restaurant De Kas in Amsterdam. In deze inspirerende omgeving boog de mediajury zich op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl over de vraag welke planten het tot Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2018 zouden schoppen. De jury bestond uit zestien leden die de planten beoordeelden op hun uiterlijk, verzorgingseisen, prijs/plant-verhouding en trendgevoeligheid.

Vanaf april 2018 zullen Mooiwatplantendoen.nl en de consumentenmedia de Balkon-en Terrasplant van het Jaar promoten richting de consument.

Lavendel

De lavendel werd geïntroduceerd aan de hand van een onderzoek van Let it Grow, over de effecten van de geur van de plant. Niet alleen die geur, maar ook het ‘toffe, tijdloze’ uiterlijk met het grijs-groene blad van met name Lavandula angustifolia hidcote, viel in de smaak bij de jury.

Agapanthus

Bij de verkiezing van de terrasplant was het minder spannend. De jury verkoos Agapanthus met een zeer grote meerderheid als winnaar. Dat Agapanthus won is te danken aan het feit dat de plant ‘symbool staat voor de liefde, goed combineert met andere (groene) planten en een mooie structuur en dito kleuren heeft.’

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties