Leidse ontdekkers van orchidee krijgen eigen postzegels

  Drie wetenschappers van de Universiteit Leiden hebben een bijzondere onderscheiding gekregen: een vel postzegels met daarop hun eigen beeltenis. De onderscheiding hebben ze gekregen van Indonesië, omdat ze een bijzondere orchidee hebben ontdekt.

  Het is nog een beetje onwerkelijk voor plantkundige Pieter Baas. Hij heeft een eigen velletje postzegels. ‘Schitterend! Je kan er in Nederland geen brief mee sturen, maar daar gaat het ook helemaal niet om. Ontzettend leuk!’

  Niet alleen hij, maar ook professor Jan Slikkerveer en plantkundige Soraya Mols hebben eigen postzegels gekregen. En dat is allemaal te danken aan hun inzet voor een zeldzame orchidee uit Indonesië. Slikkerveer staat aan het hoofd van een leerstoel aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar plantensoorten en documenteert ze. Baas en Mols hebben daaraan meegewerkt.

  Al deze onderzoeken worden gefinancierd door Martha Tilaar uit Indonesië. Naar haar is de bijzondere orchidee vernoemd. Omdat ze dat zo leuk vond, heeft ze de speciale postzegels laten maken.

  Bron en foto: Omroep West

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Henk
  Henk
  4 jaren geleden

  Een gemiste kans: geen naam en geen foto van deze zeldzame orchidee!