Leuke kamerplanten gezocht

De deuren van de orangerie staan uitnodigend open. Op de verveloze (lees: hippe) plantentafel staan bakken geurende munt en basilicum. Een zwartmetalen kruidenschaartje ligt ernaast. Rankende kamerplanten hangen relaxed rond in macramé.

Ik bevind me op de beste plek van TuinIdee Culinair tussen mooi glaswerk, jellyfish, tuinboeken en overdadig groene planten. Alles hier is zo stijlvol gepresenteerd. Ik zie geen stapels post en rondslingerende afwas, zoals thuis. Hier, in deze orangerie wil ik voortaan wonen.

Ik ben op het inspiratieplein van de bladen Delicious, Home & Garden en Seasons in de Brabanthallen. De samenwerking van de drie lifestylebladen is een typisch geval van win-win-win: een explosie van inspiratie. Ik heb natuurlijk geen verstand van uitgeven maar ik zie gelijk kansen voor een vrijage tussen Bloem en Blad en De Pook.

Een vrouw staat naast mij zichtbaar te genieten van een doodgewone bonte klimop die in deze perfect gestylde orangerie spontaan is veranderd in een trendy sfeermaker. De vrouw bekent dat ze thuis helemaal geen planten heeft en ervaart nu plots een enorm gemis. ,,Maar ja’’, vervolgt ze, ,,zulke leuke kamerplanten heb ik ook nog nooit ergens gezien. Weet u misschien waar ik die zou kunnen kopen?’’

Anna Koster
info@floraltouch.nl