Lockdown verlengd, buitenverkoop mag doorgaan

De lockdown is met drie weken verlengd, omdat de besmettingscijfers nog onvoldoende afgenomen zijn. Bovendien komt de dreiging van de nieuwe Britse variant er nog eens bovenop. Daarom heeft het kabinet besloten de strenge lockdown tot en met 9 februari te verlengen. Bloemisten mogen buiten bloemen en planten blijven verkopen.

VBW heeft er naar eigen zeggen ook de afgelopen weken hard voor moeten lobbyen om de verkoop van bloemen mogelijk te houden op de eerder afgesproken voorwaarden Het verkopen van bloemen, het verzorgen van bloemwerk op bestelling en het bezorgen van bloemen en planten blijft mogelijk. Wel is duidelijk geworden dat, met name tijdens de feestdagen, gemeenten verschillend omgaan met de interpretatie van de maatregelen. De branchevereniging roept daarom iedereen op om zich te houden aan de voorschriften zoals die nu gelden.

De lobby van VBW zal zich de komende tijd intensiever gaan richten op de toestemming om het assortiment buiten uit te breiden.

Steunmaatregelen

Omdat de beperkte mogelijkheden voor de verkoop effect kunnen hebben op de omzet en winstgevendheid van bloemenwinkels, is het volgens de brancheorganisatie belangrijk de cijfers van de afgelopen periode en de komende periode goed bij te houden. ‘Aan de hand  daarvan kun je bekijken of je in aanmerking komt voor één of meerdere steunmaatregelen.’

Bron: VBW | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties