Lottum gaat koken met rozen

    De Rozenhof Lottum organiseert tijdens de Week van de Potroos een speciaal kookevenement met toepassing van rozen.

    Bij aanvang van de Week van de Potroos, zondag 18 juni, gaan alle streekkoninginnen samen met een Nederlandse en Duitse topkok koken met streekproducten: asperges, blauwe bessen, champignons, rozenblaadjes, rozenbottels, rozenwijn en rozenbottelsiroop.

    Met deze omgedoopte Koninginnedag wil het rozenkenniscentrum rozen meer bekendheid geven als bron van geur- en smaakbeleving.

    Rozenfestival

    Het volgende Rozenfestival, augustus 2018, staat ook al in het teken van de smaak van rozen. Thema is dan ’Rozen smaken naar méér’.

    De Week van de Potroos vindt dit jaar van 18 tot en met 25 juni plaats. Vast onderdeel is de potrozenshow waar kwekers, veredelaars en tuincentra wederom hun beste potrozen voor terras of tuin kunnen laten zien en beoordelen.