Luciënne Janssen wint rozenwedstrijd Kasteeltuinen Arcen

Als onderdeel van het Rozenfestijn, dat donderdag 10 juni van start is gegaan, organiseerde Kasteeltuinen Arcen een bloemschikwedstrijd voor aanstormend bloemschiktalent. Een professionele jury beoordeelde de werken en heeft het rozenarrangement van Luciënne Janssen tot winnaar uitgeroepen.

Het bloemen- en plantenpark in Noord-Limburg riep iedereen met creatieve ideeën en talent voor bloemschikken op om een bloemwerk gericht op rozen te ontwerpen. De beste rozenarrangementen uit deze inzendingen zijn te bewonderen in het Lommerrijk van het park. Een professionele jury, bestaande uit groenstylist Romeo Sommers, arrangeur Joyce Brueren en Linda Hafmans-van der Hulst, beoordeelde de werken en heeft Luciënne Janssen tot winnaar uitgeroepen. Alle arrangementen zijn nog tot en met 14 juni te zien.

Na een voorselectie mochten de dertien beste ontwerpen hun ideeën verder uitwerken en presenteren tijdens het Rozenfestijn. Vanaf vandaag zijn de bloemwerken te bewonderen in Kasteeltuinen Arcen. De inzendingen varieerden van ervaren bloemisten tot bloembindsters in opleiding. De jongste deelneemster is pas 16 jaar. 

Mystieke tuinen

Het thema is rozen in de dromerige omgeving van het Lommerrijk. Het Lommerrijk heeft een mysterieuze uitstraling met kronkelpaadjes, oude wilgenbomen en kabbelende beekjes. De rozenarrangementen staan of hangen in deze mystieke tuin. De jury loofde het werk van winnares Luciënne vanwege het gebruik van de rozen, materialen en kleurstellingen. ‘Alles was goed doordacht en klopte. Het bloemwerk heeft een zeer hoge kwaliteit van afwerking en prachtige details waar je uren naar kunt kijken’, aldus de jury.

Het winnende arrangement van Luciënne Janssen.

Luciënne liet zich inspireren door een beeld van schaduwrijke bomen in een gouden avondzon. Ze heeft gespeeld met vormen en kleur en gebruikgemaakt van rozen en andere planten aangevuld met zelfgemaakte bladeren van draad. De rozen symboliseren een meanderende waterstroom beschenen door de goudkleurige avondzon.

Froukje Sijbers-Schell won de tweede prijs met deze schommel.

De tweede prijs is voor bloemist in opleiding Froukje Sijbers-Schell. Zij creëerde een sprookjesachtige schommel, passend in het dromerige Lommerrijk. De derde prijs is voor Dorien van Eijk. Zij maakte een hart uitmondend in een explosie van rozen. Dit hart met rozen staat symbool voor het bloeien van de liefde en al het moois wat daarbij komt kijken.

Het hart van Dorien van Eijk won de derde prijs.

Publieksprijs

De winnares krijgt een eigen plek voor een grote bloemcreatie tijdens het Bloemenfestival Bloemig! dat van 3 tot en met 7 september plaatsvindt in Kasteeltuinen Arcen. De overige bloemwerken maken ook nog kans op een prijs. Bezoekers van het Rozenfestijn hebben tot en met maandag 14 juni 14.00 de kans om te stemmen op hun favoriet. Diezelfde middag wordt de publiekslieveling bekend gemaakt.

Bron en foto’s: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties