Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Maandprijzen: chrysant doet het goed

  Maandprijzen: chrysant doet het goed

  0

  Over het geheel noteerden telers in augustus in vergelijking met vorig jaar via Royal FloraHolland betere prijzen voor snijbloemen en tuinplanten en mindere prijzen voor kamerplanten. De verschillen binnen de hoofdgroepen waren groot.

  Met een middenprijs van 24 cent deden de snijbloemen het 6,6% beter dan vorig jaar in augustus. Het aantal verkochte stuks lag 7,7% lager. De onderlinge verschillen tussen de diverse bloemen waren groot. Chrysant is een opvallende positieve uitschieter bij de snijbloemen. Zowel troschrysant als pluischrysant scoorden veel betere prijzen in augustus dan in 2017. De gemiddelde prijs voor troschrysant lag op 25 cent, maar liefst 6 cent hoger dan vorig jaar.

  Dit kwam ongetwijfeld door het lagere aanbod (-9,4%) en de nakende eerste schooldag in Oost-Europa. Daarnaast blijft chrysant in de teelt, tijdens transport en op de verkooppunten ook in warme periodes een goede bloem om mee te werken. De eerste weken van augustus was het nog erg warm.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar