Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Man achter Topbloemen.nl verkoopt voortaan ook taarten

  Man achter Topbloemen.nl verkoopt voortaan ook taarten

  0

  Edwin van Arkel, de man achter Topbloemen.nl, verkoopt sinds vorige week ook online taarten. Dat kondigt hij in verschillende kranten aan, waaronder het Financieele Dagblad en het Algemeen Dagblad. Overigens kon je via Topbloemen.nl al bloementaarten kopen, maar nu gaat het dus om ambachtelijk geproduceerde taarten van bakkers.

  Om de taarten aan de man te brengen, heeft Van Arkel een nieuw platform opgericht, dat luistert naar de naam Toptaarten.nl. De voormalige bloemist zal daar de concurrentie aangaan met aanbieders als Multivlaai, Gefelicitaart, Taartenwinkel.nl en Greetz. Van Arkels ambitie is om binnen drie jaar een half miljoen taarten door heel Nederland te gaan leveren, zo meldt de krant.

  Het in 1999 opgerichte Topbloemen.nl zei in 2015 over zichzelf marktleider te zijn als het om bloemenbezorgingsdiensten gaat. Het bedrijf zou daarmee Fleurop, dat 94 jaar marktleider was, achter zich hebben gelaten, een ’feit’ dat toen uitgebreid met bloemisten gevierd werd bij rozenkwekerij Marjoland in Moerkapelle. Topgeschenken, het moederbedrijf van Topbloemen.nl, is volgens financieel directeur Wim Meuleman winstgevend en draait momenteel een jaaromzet van €50 miljoen.

  Bloemenmodel uitrollen
  Topbloemen.nl neemt de bestelling aan en koopt de bloemen vervolgens in bij 350 aangesloten bloemisten, zo legt Van Arkel in het FD uit. De bemiddelaar neemt de verkoop en administratie voor haar rekening, in ruil voor een commissie of ’fee’. Dat model wil Van Arkel nu ook gaan uitrollen voor taarten, bij 168 bakkerijen.

  Reageer op dit artikel

  avatar