Tuin en Landschap nieuws Medal of excellence voor team Wellantcollege Houten

  Medal of excellence voor team Wellantcollege Houten

  0

  Lucas Muilwijk en Mario Nederlof hebben tijdens de WorldSkills in Kazan een medal of excellence veroverd. Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.

  Muilwijk en Nederlof kwamen namens Nederland in actie op de WorldSkills, het WK voor beroepen, in Rusland. Het team van Wellantcollege Houten won eerder het Nederlands kampioenschap Tuinaanleg.

  Met 706 punten totaal behaalden de Nederlandse hoveniers een ‘medal of excellence’. Weliswaar vielen ze hiermee net buiten de top 10, maar met een sterk deelnemersveld werd toch een heel mooie prestatie neergezet.

  Erepodium

  Tijdens deze 45e editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden.

  In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team Nederland, bezochten ze een leerbedrijf en wisselden zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

  Foto’s: Marieke Maas Fotografie

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar