Bloem en Blad Vakmanschap Meesterbloemist en hovenier werken mee aan expositie

Meesterbloemist en hovenier werken mee aan expositie

0

Vanaf 10 oktober pakt het Princessehof in Leeuwarden groots uit met de tentoonstelling Human After All. Meesterbloemist Thierry Boutemy, hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen en kunstenares Klara Kristalova maken in de laatste zaal van de expositie een beplantingsontwerp met levend groen. Drie eilanden van mos, varens en andere planten zorgen voor een bijzondere totaalervaring.

De groene kunstinstallatie van Klara Kristalova (geboren in Tsjechië, maar getogen in Zweden) wordt ontworpen en onderhouden met behulp van de bekende Franse bloemist Thierry Boutemy en het Friese hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen. Het werk is onderdeel van de expositie Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art. Meer dan tien kunstenaars uit de hele wereld presenteren grote installaties, indrukwekkende beelden en intrigerende animatiefilms. In de afsluitende zaal doemen de drie eilanden met levend groen op. Wie goed kijkt ontdekt tussen het mos, varens en andere planten Kristalova’s dier- en mensbeelden, die als het ware het sprookjesbos bewaken. De keuze van de planten is geïnspireerd op de flora in het bos bij Kristalova’s atelier in Zweden.

Bloemist van de sterren

Thierry Boutemy staat internationaal bekend om zijn groene vingers en is erg gewild in de mode-, kunst- en filmwereld. De Franse bloemist verzorgde de bloemen in de Oscarwinnende film Marie-Antoinette van regisseuse Sofia Coppola en maakt installaties voor modeshow en photoshoots in magazines als Vogue. Ook verzorgde hij de bloemenpracht voor de bruiloft van Kim Kardashian en Kanye West.

Het hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen is gespecialiseerd in binnen- en buitengroen De samenwerking met het Princessehof zorgt ervoor dat de planten gedurende de looptijd van de expositie, 10 maanden, worden onderhouden. ‘Wij vinden het ontzettend fijn dat we met deze tentoonstelling met internationale namen ook werken aan de Global Goals: de 17 ambitieuze werelddoelen voor duurzame ontwikkelingen om te werken aan een betere toekomst voor iedereen’, aldus Jean Berkhout van Snoek Puur Groen.

Bron: Princessehof | Foto: Claire Dorn/Princessehof

Reageer op dit artikel

avatar