Bloem en Blad Bij Meesterlijk gaan design en ambacht hand in hand

Bij Meesterlijk gaan design en ambacht hand in hand

1

Voor de negende keer worden de industriële panden van de Amsterdamse Westergasfabriek omgetoverd tot een ‘werelds paradijs’ waar design en ambacht hand in hand gaan. Van 1 tot en met 3 december is Meesterlijk – Design en Ambacht een uitstalkast van objecten van gesponnen glas, zijden sjaals, houten vazen, serviezen, keramische sieraden en tassen.

Nicole Uniquole, oprichter en curator van Meesterlijk, voorspelde negen jaar geleden al de revival van ambachtelijke technieken in design en haalde met haar bruisende event het woord in één keer uit de grauwe verdomhoek. Inmiddels toont Meesterlijk aan dat design en ambacht hot & happening zijn, dat duurzaamheid een bestendige trend is, en dat velen de waarde inzien van met liefde en vakmanschap vervaardigde designproducten waarvan de herkomst bekend is.

Made in Holland

Er zijn presentaties van meer dan 150 ontwerpers en vakmensen, waaronder ook collectieven als Modekwartier Arnhem. De Arnhemse ontwerpers presenteren hun ‘Made in Holland’-mode. Voor wie de glasinstallatie ‘Ripples’ van meesterglasblazer Bibi Smit niet heeft kunnen zien op de Salone del Mobile in Milaan, krijgt alsnog de kans om haar poëtische werk te bewonderen. Ook bioloog en glaskunstenaar Marc Barreda toont zijn voor het glasmuseum Leerdam vervaardigde mozaïeken die geïnspireerd zijn op het werk van zoöloog Ernst Haeckel.

Trendlezingen & Masterclasses

Op zaterdag en zondag worden voorafgaand aan de opening van de beurs trendlezingen en masterclasses georganiseerd in samenwerking met Stylink, Farrow & Ball en Studio Haeser. Speciaal voor makers, merken en marketeers. Inschrijven kan via de Meesterlijk Webshop.

Ook geven diverse ambachtelijke opleidingen weer acte de présence, zoals het Hout- en Meubileringscollege, Vakschool Schoonhoven, Academie voor Edelsmeden en Made in Maastricht

Bron: Meesterlijk-Design en Ambacht | Foto’s: Frieda Mellema

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer alsjeblieft je bericht in!
Please enter your name here