Meghan Markle kiest pioenroos en vingerhoedskruid in bruidsboeket

Het bruidsboeket van Meghan Markle zal bestaan uit witte rozen, pioenrozen en vingerhoedskruid. De Amerikaanse actrice en prins Harry hebben de Londense bloemiste Philippa Craddock de opdracht gegeven hun trouwlocaties te versieren. Dat meldt de Telegraaf op basis van een aankondiging van Kensington Palace.

Harry en Meghan willen dat St. George’s Chapel en St. George’s Hall op 19 mei worden opgevrolijkt met groen uit Windsor. Ook is gekozen voor seizoensbloemen en -planten die waar mogelijk, van nature bloeien in mei. De ‘wilde en natuurlijke landschappen’ waaruit veel van de gekozen planten komen, worden volgens Kensington Palace weerspiegeld in de ontwerpen, aldus De Telegraaf.

Pioenrozen zijn de lievelingsbloemen van Meghan; dat liet ze vaak blijken op social media. Zo schreef ze in 2016 op haar inmiddels verwijderde Instagram-account dat ze zichzelf een enorme bos cadeau had gedaan omdat pioenrozen haar ’eindeloos gelukkig’ maken.

Duurzaamheid

Philippa Craddock liet in een verklaring weten ’vereerd en verheugd’ te zijn met de opdracht voor het koninklijk huwelijk. De bloemiste zei met ontzettend veel plezier samen te werken met het bruidspaar. De samenwerking met Harry en Meghan omschrijft ze als ’vloeiend, creatief en leuk’. ‘De definitieve ontwerpen zullen hen als paar vertegenwoordigen”, verklapte Craddock, die eerder werkte voor grote namen als modemerk Alexander McQueen en de Britse editie van modeblad Vogue. ‘Lokale inkoop, seizoensgebondenheid en duurzaamheid staan voorop.’

De bloemiste maakt niet alleen het bruidsboeket en de aankleding van St. George’s Chapel en St. George’s Hall, maar versiert ook de bruidstaart met verse bloemen.

Bron: De Telegraaf | Foto: Shutterstock

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties