Menno Kroon decoreert Parc Broekhuizen met Anthurium

Van 24 tot en met 27 mei staan anthuriums centraal tijdens het fine dining-festival ‘Chefs at the Parc’. Op het landgoed van boetiekhotel Parc Broekhuizen in Leersum, bereiden meer dan 25 internationale topchefs bijzondere gerechten voor de gasten. Menno Kroon zorgt voor de bloemendecoraties, waarin Anthurium centraal staat.

Internationaal meesterbinder Menno Kroon is vaste bloemist van Parc Broekhuizen. Vanwege de kracht en elegantie van Anthurium vindt hij de bloem perfect in de entourage passen. ‘Ik denk dat de Anthurium in een soort vernieuwde liefde aan het komen is door de kleur. Ik gebruik hem vaak als een kleurvlak vanwege de kleurintensiteit van de bloem. Wij meesterbinders kijken met andere ogen naar de toepassing van bloemen. Het is de kunst om er kunst van te maken en daarbij kijk ik heel goed naar het algemene beeld en dat de bloemstukken bij de ruimte passen. Hetzelfde wat de chefs doen in de keuken, die zijn ook altijd op zoek naar een soort nieuwe combinatie’, legt Menno uit.

Voor de Anthuriumkwekers is dit event een gelegenheid om hun product op een volledig unieke manier in de spotlight te zetten. ‘Tijdens dit internationale event is duidelijk zichtbaar hoe goed de bloemen in een exclusieve omgeving passen en in de horeca de ervaring van de gasten kunnen versterken. Het is een unieke samenwerking die naar meer smaakt’, aldus Anthuriumambassadeur Claudia Broch.

Bron en foto’s: Stichting Promotie Anthurium

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties