Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Michiel van Ginkel: ‘Elke ondernemer is gebaat bij feedback’

  Michiel van Ginkel: ‘Elke ondernemer is gebaat bij feedback’

  0

  Michiel F. van Ginkel is sinds deze maand de nieuwe voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De ondernemer is gepokt en gemazeld in de groente- en fruitsector, maar weet wat er in de sierteelt speelt. Hij wil innovatief ondernemerschap in de tuinbouw bevorderen. „De uitdaging is om nog dichter bij de consument te zitten.”

  Lopend door de gang van het kantoor van ZON fruit&vegetables in Venlo zegt Michiel van Ginkel. „Laten we even kijken of ze aan het veilen zijn.” Hoewel de klok in groente en fruit na de vorming van The Greenery eind vorige eeuw een langzame dood leek te sterven, is hij bij ZON niet uitgedraaid.

  Sterker nog, de coöperatieve verkooporganisatie heeft de laatste jaren in het versterken van de klok geïnvesteerd. „En niet zonder succes”, zegt Van Ginkel, algemeen directeur van ZON. „Enkele jaren terug liep een kwart van onze omzet via de klok, inmiddels is dat vijftig procent.” ZON fruit&vegetables heeft over 2017 een omzet gedraaid van €286 miljoen.

  Dit artikel verder lezen?

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Eric de Lijster
  Eric de Lijster was van augustus 2016 tot februari 2019 hoofdredacteur van Vakbladvoordebloemisterij.nl en het magazine Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar