Mooie weer trekt bezoekers naar de kassen

  Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 bezochten 205.500 mensen de kassen in 22 regio’s verspreid over Nederland. Meer dan 150 enthousiaste kwekers stelden hun bedrijf open voor het publiek, dat dankzij het prachtige lenteweer massaal op pad ging.

  Thema van Kom in de Kas 2018 was Een kleurrijke toekomst. Enthousiaste glastuinbouwondernemers lieten zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten, kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken en hoe zij daarbij voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen. Uiteraard was er ook veel aandacht voor techniek en innovatie. In diverse regio’s werd uitleg gegeven over aardwarmte, een innovatie die het mogelijk maakt om de kas zonder gebruik van aardgas te verwarmen.

  KomInDeKas app

  Met de KomInDeKas app konden de kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas. Zij werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar de helden van de kas en deze met de app tot leven te brengen.

  Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. In 2019 is Kom in de Kas op 6 en 7 april.

  Bron: Kom in de Kas | Foto’s: Rolf van Koppen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties