Tuin en Landschap Foto en Video Moois uit het Willem-Alexander Paviljoen

  Moois uit het Willem-Alexander Paviljoen

  3

  Siertelers weten het Willem-Alexander Paviljoen op Keukenhof steeds meer te vinden voor de promotie van hun gewassen. Permanent zijn daar diverse bloeiende gewassen te vinden, aangevuld met visueel aantrekkelijke planten en struiken.

  De inrichting van het Willem-Alexander Paviljoen is vorig jaar vernieuwd. Nog meer siergewassen kunnen daardoor permanent een plek krijgen. Naast tulpen en andere bolgewassen zie je nu diverse potplanten en snijbloemen. Niet alleen bloeiende potplanten, maar ook fatsia en calathea en tevens bijzondere gewassen als de rijkbloeiende echium.

  De diverse gewassen zijn de gehele openstelling van Keukenhof te bewonderen. Ze moeten deze week (week 18) wel inschikken. De helft van het paviljoen is dit jaar namelijk een flink aantal dagen bestemd voor de lelieshow. Van 10 mei tot en met de sluiting van het park op 21 mei dus lelie en nog meer moois uit sierteeltland in het Willem-Alexander Paviljoen.

  Voor de volledigheid: de orchidee, medinella en anthurium zijn nog steeds present in het Beatrix Paviljoen. Calla en chrysant zijn vanaf nu te bewonderen in het Oranje Nassau Paviljoen.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  3
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  2 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  2 Comment authors
  Hans NeefjesLouis Kester Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Louis Kester
  Gast
  Louis Kester

  Hans….. cyclamen en TouchMe’s niet gezien? 🙂 https://youtu.be/FaFhBVPtAQo

  Dhr. H. Neefjes
  Lid
  Dhr. H. Neefjes

  Ze waren idd net opgeruimd toen ik filmde . Helaas Louis. De lelieshow werd toen opgebouwd op ‘jullie’ plek in het paviljoen . Dit jaar weer veel goede respons gehad op jullie cyclamen en primula’s in Lisse?

  Louis Kester
  Gast
  Louis Kester

  Minder reacties in aantal. Simpelweg omdat we vorig jaar zgn. ‘green-screen’ hadden staan waar de interactie voor veel meer ‘herrie’ zorgde, en natuurlijk database aan bloemen- en planten-liefhebbers wereldwijd.
  Kwalitatief speelt hier wel mee dat we in buitenland gezien worden als ‘partner’ van Keukenhof 🙂
  NB. Binnenkort langs bij FlowerTrials, Hans? – https://youtu.be/EGEvQgvvfdI?list=PL76KMNCeIRwbwiOt43WRDGQqKKi5NBUjm