Bloem en Blad Bloemen en planten Mooiwatplantendoen.nl kiest woonplanten voor 2019

Mooiwatplantendoen.nl kiest woonplanten voor 2019

0

Ook in 2019 zet Mooiwatplantendoen.nl elke maand een kamerplant of een groep planten in de spotlight. Voor de fotografie houdt het promotieplatform rekening met de stijltrends van 2019. Met de gemaakte beelden en de teksten moeten consumenten worden verleid om met planten van hun huis een thuis te maken.

De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (één à twee seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijken we of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

De lijst wordt nu al bekendgemaakt om de verschillende verkoopkanalen, producenten en pers voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen.

De woonplanten van 2019

Januari – Kentia

Februari – Varens

Maart – Potlelie

April – Begonia

Mei – Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)

Juni – Zonnebloem

Juli – Monstera

Augustus – Vleesetende planten (Dionaea muscipula, Sarracenia, Drosera, Nepenthes)

September – Grootbladige Ficus

Oktober – Cymbidium

November – Calathea

December – Kerstster

Tekst en foto: Mooiwatbloemendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar