De Boomkwekerij Mts Lucassen krijgt als eerste PlanetProof-certificaat

  Mts Lucassen krijgt als eerste PlanetProof-certificaat

  0

  Pieter en Marcel Lucassen hebben donderdag 14 september uit handen van Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten het PlanetProof-certificaat gekregen. De vaste plantenkwekers lopen daarmee voorop. PlanetProof is de internationale naam voor Milieukeur.

  Henk Raaijmakers roemde de beide ondernemers om hun visie en ondernemersgeest. Vaste Plantenkwekerij Mts Lucassen schenkt veel aandacht aan innovaties om de teelt duurzamer te maken en werkt daarbij samen met kennispartijen.

  • Marcel en Pieter Lucassen krijgen uit handen van Henk Raaijmakers (l) als eerste het PlanetProof-certificaat.

  • De bijeenkomst in Afferden telde mee voor de spuitlicentie. Ondanks het povere weer kwamen nog flink wat mensen een kijkje nemen op de kwekerij in Afferden waar het programma binnen werd afgewerkt.

  Zelfde als Milieukeur

  De duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig gelijk aan die van Milieukeur. PlanetProof is een keurmerk van de Stichting Milieukeur en wordt door de Raad van Accreditatie gecontroleerd. In feite is het alleen een nieuwe naam die internationaal in de markt wordt gezet. Op termijn wil de Stichting Mileukeur de Nederlandse naam volledig vervangen door PlanetProof.

  Weerbaar gewas

  In zijn inleiding betoogde boomkwekersvoorman Henk Raaijmakers dat de ontwikkeling kwekers dwingt te werken aan een sterk en weerbaar gewas. Want het aantal middelen om te corrigeren neemt hoe dan ook af. Straks is er alleen een kleine medicijnkast met maar een paar middelen die ook nog eens alleen maar beperkt ingezet mogen worden. Raaijmakers stond stil bij de lijst met ‘huis-tuin- en keukenmiddeltjes’ die ook op de tocht staan. Hij noemde bier en knoflook als voorbeelden.

  Foto’s: Hans Smeets / Delphy

  Wim du Mortier
  Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

  Reageer op dit artikel

  avatar