Muur

  0

  Rustig wandel ik langs de groene muur. Paar meter hoog en kilometers, kilometers lang. En, net zoals scholen vroeger veel van die ‘prikstruiken’ rond het gebouw hadden staan tegen inbrekers, hier is de muur ook ‘aangekleed’ met van die berberis-stekel-dingen. Wat mahonia en van die grote cactussen ertussen en nog veel meer van die struiken waar je liever niet doorheen loopt.

  Heeft-ie toch een mooie oplossing gevonden, die Trump. Eerst moest die muur van steen worden, toen dat niet lukte vooral van staal, maar het sentiment op twitter sloeg pas echt om toen-ie die ene legendarische tweet eruit gooide: ‘Make America GREAT and GREEN! We will turn dealers, smugglers, criminals and gangs into G-A-R-D-E-N-E-R-S! Let’s build a green wall!’

  Het werd by far de meest geretweete en gelikede tweet EVER! Arjan Lubach kon zich wel voor zijn kop slaan dat hij deze oplossing niet bedacht had. De hashtag #makeamericagreenagain is nog maanden trending topic geweest. Zelfs de Mexicanen werden enthousiast en in plaats van in Nederland te gaan voetballen, wilden ze nu allemaal tuinman worden bij ‘The Biggest Green Project on Earth!’ De Chinezen in het ruimtestation ISS vergaten hun eigen dingetje, maar gingen vanuit de ruimte foto’s maken van déze muur.

  Als wandelaar langs dit project wist ik natuurlijk hoe het eigenlijk in elkaar zat. Het was begonnen met een DM-etje van een ‘kant en klare heggenkweker’ uit ons slimme Holland. Je denkt toch ook niet dat Trumpy dit zelf bedacht zou hebben. Met een shiny folder en een fancy website had-ie Donaldje zo in the pocket. Ik heb die Nederlandse kweker pas nog proberen te bellen, maar hij zat in een vergadering met Bill Gates en Warren Buffet. Eigenlijk ook met die Jeff Bezos, maar die had zich afgemeld. Dingetje met zijn vrouw of zoiets.

  Luisterend naar de noisiest wall EVER, want veel vogeltjes, draait mijn hoofd naar rechts. Ik kijk, hoor een grote knal, schrik, en zie een potje tussen de afhaler van de potmachine en de lopende band zitten. My dream of the wall was FAKE. Maar hey, veel gestekt en een wereldprobleem opgelost. Love my job.

  Coen Dekkers
  Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

  Reageer op dit artikel

  avatar