Nationale Tulpendag 2020: A World of Colours

Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert op 18 januari de 9e editie van Nationale Tulpendag, de officiële opening van het snijtulpenseizoen. Consumenten kunnen ook deze editie weer tulpen plukken in een reusachtige pluktuin op de Dam. Het thema ‘A World of Colours’ komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.

TPN-voorzitter en tulpenbroeier Arjan Smit: ‘Behalve een unieke plek om kleurrijke selfies te maken, is de pluktuin op de Dam een positief evenement: een vrolijke en verbroederende bijeenkomst waar iedereen welkom is. Ongeacht culturele afkomst, geaardheid of geloofsovertuiging. Met het thema ‘A World of Colours’ willen we dit benadrukken.’ Momenteel werkt TPN aan de invulling van het programma. ‘Samen met mijn collega-tulpenbroeiers en veredelaars wordt alweer volop gewerkt aan de voorbereidingen van Nationale Tulpendag. Onder meer met het aanvragen van vergunningen, de logistiek, het tuinontwerp, de partners, POS-materiaal voor bloemisten en winkeliers, maar ook met de bijzondere invulling van het thema en enkele verrassingen.’

Acties en activiteiten

Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n vijfhonderd Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en vindt sinds 2012 plaats op de derde zaterdag van januari. Bloemisten, supermarkten en tuincentra organiseren rondom de start van het nieuwe snijtulpenseizoen diverse acties en activiteiten in hun winkel. Ter ondersteuning stelt TPN kosteloos POS-materiaal ter beschikking. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via tulpenpromotie.nl.

Bron en foto:  Tulpentijd.nl/VidiPhoto

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties