Nazomeren is thema Nationale Zomerbloemententoonstelling

De 34e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft als thema Nazomeren. De tentoonstelling is van 12 tot en met 15 september in Naaldwijk.

Op de drempel van de herfst wil de organisatie een afspiegeling van de zomer uitbeelden. In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal, zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort. De artistieke uitwerking van het thema ligt in handen van het team van Heleen Valstar BV.

Themabloemen
Om het thema kracht bij te zetten is er dit jaar voor twee themaproducten gekozen: Eustoma russellianum (Lisianthus) en Bouvardia. De wortels van Lisianthus liggen in het Wilde Westen van Noord-Amerika, waar hij in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden groeit. Vandaar dat de bloem ook wel prairiegentiaan wordt genoemd. Lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma.
Het geslacht Bouvardia, dat uit ongeveer dertig soorten bestaat, komt van oorsprong uit de subtropische gebieden van Midden-Amerika en vooral uit Mexico. Deze bloem staat voor enthousiasme en is vernoemd naar de lijfarts van Lodewijk XIII, Charles Bouvard.

Keuring
De NZBT-keuring vormt ook dit jaar de basis van het evenement. De zomerbloemententoonstelling wordt gehouden in de historische Oude Kerk in Naaldwijk.

Bron en foto: NZBT

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties