Nederlandse bloemen spelen hoofdrol op Prinsjesdag

Bloemstylingatelier Bloemenmeisjes.com, die dit jaar de arrangementen maakte voor Prinsjesdag, heeft uitsluitend in Nederland gekweekte bloemen gebruikt. Om het thema duurzaamheid nog extra uit te dragen, gebruikten de arrangeurs ook geen steekschuim. Zoals gebruikelijk werden de bloemen na afloop van de Troonrede geschonken aan een Haags verzorgingscentrum.

Natalia Hoogenraad, oprichter en eigenaresse van bloemstylingatelier Bloemenmeisjes.com in Amsterdam, vertelt: De belangrijkste bloemen in de composities waren twee soorten rozen, de Pearl Avalanche en Dorchester van Meijer Roses. De vier soorten Dahlia’s met Café au Lait als een ware juweel vanwege haar grote en opvallende kleur, waren afkomstig van FAM Flower Farm. Deze hebben we een dag voor Prinsjesdag geplukt. Met de papagaaitulpen creëerden wij een bruggetje tussen de Nederlandse geschiedenis en de bloemencomposities. Omdat de troon overwegend goudgekleurd is, hebben we doornloze bramenranken voorzien van een gouden kleur toegevoegd.’

Dominante achtergrondkleur

Voor Bloemenmeisjes.com was het uitgangspunt van de opdracht het gebruik van de najaarskleuren oranje, rood en geel en het gebruik van seizoensbloemen. De uitdaging zat ‘m volgens Natalia in het neerzetten van de arrangementen voor de bordeauxrode achtergrond. ‘De kans was aanwezig dat door de dominante achtergrondkleur sommige bloemen niet zouden opvallen of zelfs zouden wegvallen. Ook was het belangrijk om rekening te houden met hoe de compositie en de bloemen er op de foto’s en tv uit zouden zien. Daarom hebben wij zelf gedurende de opbouw meerdere foto’s en video’s gemaakt en bekeken.’

Geen steekschuim

Ook het maken van de vier grote centerpieces en de acht meter lange guirlande zonder het gebruik van steekschuim was een uitdaging. ‘De bewuste duurzame keuze om geen steekschuim te gebruiken, maar buisjes, had als voordeel dat de bloemen water kunnen drinken, er fantastisch uit blijven zien en dat de constructie niet te zwaar werd’.

Het team, dat vaker grote projecten uitvoert, voor merken, winkels en particulieren, vond de Prinsjesopdracht ‘heel bijzonder’. ‘Zeker vanwege de vele media-aandacht en de zorgvuldige  afstemming die er voor en tijdens de uitvoering is geweest. Tegelijkertijd is het natuurlijk een grote eer om dit te mogen doen. Het is heel bijzonder om deze dag van zo dichtbij te kunnen meemaken. Ik ben trots dat we aan deze opdracht mochten werken, trots op het team en trots op de vele positieve reacties die we hebben ontvangen’, aldus Natalia.

Bron en foto’s: Bloemenmeisjes.com

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties