Nederlandse bloemengroet aan bezoekers Floraliën Gent

Van 22 april tot en met 1 mei vindt de bloemen- en plantententoonstelling Floraliën Gent plaats. Tijdens dit evenement wordt de Citadelpoort (Willemspoort) versierd met 15.000 gerbera’s en 1.000 kalanchoë’s. Deze bloemengroet is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in België om de goede relaties met België te onderstrepen.

Dit jaar is het voor het eerst dat de tentoonstelling buiten plaatsvindt. Op vier locaties in de stad bevinden zich de highlights waartussen de looproute is uitgestippeld. De Willemspoort is in deze route een ware eyecatcher. Er is gekozen om juist deze poort te decoreren met bloemen omdat hij een overblijfsel is van de citadel die door Koning Willem I tussen 1822 en 1830 is gebouwd. Met het project wordt het gemeenschappelijk verleden van België en Nederland onderstreept.

The Wunderkammer
Vlak tegen de poort aan wordt aan beide zijden een stalen constructie geplaatst waarin 15.000 gerbera’s en 1.000 kalanchoë’s worden verwerkt. De creatieve invulling wordt verzorgd Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer. Zij geven op 25 april ook een demonstratie.

Floraliën Gent
Op de Floraliën zijn inspiratietuinen, bloemencreaties en trends te zien en workshops te volgen. De creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars zijn te bewonderen op de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark.

Bron: Bureau Sierteelt | Logo: Floraliën