Bloem en Blad Vakmanschap Netwerkavond voor het vak tijdens bloemenevent De Nieuwe Bavo Bloeit

Netwerkavond voor het vak tijdens bloemenevent De Nieuwe Bavo Bloeit

0

Het bloemevenement De Nieuwe Bavo Bloeit vindt dit jaar van 19 tot en met 27 april plaats in De Nieuwe Bavokerk in Haarlem. De openingsavond, op 19 april, staat in het teken van een netwerkavond voor de bloemenbranche.

Wellantcollege, VBW en de Nieuwe Bavo werken samen in dit evenement om het bloemistenvak naar een hoger niveau te tillen. Dus is er besloten dat studenten, producenten, kwekers, bloemisten en liefhebbers dat ambacht ook dit jaar weer vinden in De Nieuwe Bavo Bloeit. Op de netwerkavond kunnen vakmensen jonge talenten en elkaar ontmoeten, zijn er demonstraties, workshops en een proeverij.

Geel en pasteltinten

Ingeborg Kemperman, meesterbinder en docente bloem in Rijnsburg, creëert een sfeerbeeld in romantische geel en pasteltinten, waardoor de kathedraal weer een heel andere uitstraling dan voorgaande edities zal krijgen. De decoraties worden gemaakt door studenten van het Wellantcollege, MBOWestland en het Clusiuscollege.

Het inspiratieteam van de VBW met Dini Holtrop, Marcel v/d Haar, Roxanne van Schelten en Hidde Klink verzorgt verschillende demonstraties. Anna Koster is er met een proeverij naar aanleiding van haar boek, Bloemen met smaak, arrangeur Karin Pasman en Birgit Davids van Groei&Bloei verzorgen een demonstratie en Ria Hoogendoorn geeft een workshop plantaardige sieraden.

Bron: De Nieuwe Bavo Bloeit | Foto’s: Hans Guldemond Photography

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar