Nieuw museum over bloemen in kunst opent vanaf 6 juli zijn deuren

Het Flower Art Museum in Aalsmeer opent op 6 juli zijn deuren. In de expositieruimte staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal. Het gloednieuwe museum gaat wisseltentoonstellingen organiseren met Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.

Naast een grote solo- of duotentoonstelling zal er elk kwartaal een thema-expositie te zien zijn met werk van uiteenlopende kunstenaars. Daarnaast biedt het museum plaats aan het Amsterdamse kunstenaarscollectief Tropisme. Ook worden er workshops en lezingen gehouden en komt er een educatief programma voor het basisonderwijs. De eerste grote tentoonstelling is van de Nederlandse kunstenaars Reinoud van Vught en Seet van Hout.

Het museum is gevestigd in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer aan de Westeinderplassen, tegenover de watertoren. Op die locatie was lange tijd Galerie Sous-Terre gevestigd, een kunstgalerie die in handen is van Nol de Groot en Bernadette Zeegers. De galerie is nu omgevormd tot een museum met een binnenruimte van 1.000 m2 en een beeldentuin op het dak.

Voor zover bekend is het Flower Art Museum het eerste museum ter wereld dat volledig in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Het museum wil op termijn een eigen collectie opbouwen. Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer is vanaf 6 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties