Bloem en Blad Vakmanschap Nieuw ontwerpteam Bollenstreekcorso aan de slag

Nieuw ontwerpteam Bollenstreekcorso aan de slag

2

Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft een nieuw ontwerpteam dat de verantwoording zal dragen voor de praalwagenontwerpen van het komende corso. Floral designers Jack van der Ende en Eric Pannenborg buigen zich verder over deze grote klus.

Lucinda van der Ploeg heeft het ontwerpstokje met ingang van dit nieuwe jaar overgedragen aan het nieuwe ontwerpteam. Corsovoorzitter Willem Heemskerk: ‘Dat het corsothema Changing World ook op het Bloemencorso zelf van toepassing zou zijn was zelfs voor het bestuur een verassing. We vinden het jammer dat Lucinda al zo snel afscheid van ons moest nemen, maar tegelijkertijd zijn we verheugd met het nieuwe ontwerpteam. Designers Jack van der Ende en Eric Pannenborg pakken de ontwerplijn verder op. Bijkomend voordeel is dat een ontwerpteam dat bestaat uit meerdere personen ook continuïteit biedt.’

Jack van der Ende uit Maassluis werkte al eerder mee aan het Varend Corso en Eric Pannenborg (Florale-Extase, Dordrecht) is als floral designer ook internationaal actief. Ook maakten beiden deel uit van het corso multiteam. Behalve over de praalwagens zal het ontwerpteam zich ook toeleggen op de regie bij het decoreren van de luxe en promotiewagens. De nieuwe ontwerpers zeggen uit te kijken naar hun creatieve samenwerking bij het realiseren van een prachtig corso. Eric Pannenborg: ‘We zijn geen onbekenden van elkaar en weten dat we elkaar enorm kunnen inspireren. Bovendien is het nieuwe corsothema Changing World een geweldig leuke uitdaging om verschillende ideeën op los te laten. We kunnen bijna niet wachten af te maken waarmee Lucinda begonnen is!’

Voorjaarsbloemenfeest

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van 10 tot en met 14 april. Alle bollengemeenten, Heemstede en bloemenstad Haarlem zijn hierbij met tal van corso activiteiten betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 april wanneer het kleurrijke corso weer van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. Vrijdagavond 12 april rijdt het feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

Bron en foto: Stichting Bloemencorso Bollenstreek

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
telpiet Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
piet
Gast
piet

Wat is de juiste data dat het corso door de Bollensteek rijdt? Zie namelijk op deze website verschillende data”s voor bij komen.

tel
Beheerder
tel