Nieuwe Bavo Bloeit in feeërieke sfeer van bloemen, licht en kleur

  Van donderdag 20 april tot en met zondag 23 april heeft het publiek kunnen genieten van een in bloemen gehulde Nieuwe Bavo te Haarlem. De basiliek bloeide dit jaar uitbundiger dan ooit. Bezoekers stapten binnen in een feeërieke sfeer van kleur, licht en bloemen. De decoraties zijn nog tot zaterdag 29 april te bewonderen.

  Zo’n 50.000 bloemen brachten de geur en kleur die aansluiting vond bij de glas-in-loodramen in de kerk. De waterval van bloemen, die vanaf een hoogte van bijna 40 meter hangt, geeft een duizelingwekkend mooi beeld, van bovenaf en van beneden. Gemaakt door zo’n 50 studenten en leerlingen van het Wellantcollege, onder leiding van meesterbinder en docente Ingeborg Kemperman en haar collega Elbert Sterk.

  Het bloemwerk van de studenten, in de vorm van een bruidsaankleding met koets door Eveline Bosman, Amber Kromhout en Renzo Springer, sluit hierbij goed aan. De doorlopende lijnen van Rianne Verhoogt, Lea Smit en Desteny van der Wal in de vorm van meer dan 20 meter bloemwerk zorgen voor een doorloop in de kerk. Achterin de plantaardige objecten van de indoordesign studenten, afgewisseld door een tuin van Denise Meerts bij de Maria Kapel. Deze geurt heerlijk naar de rozen van Parfum Flower Company.

  Even verderop siert het werk van Cindy Jesse, Rowan Slobbe, Maurice de Winter en Janine Oudshoorn de sacramentskapel. Zij hebben zich laten inspireren door de engelen en hun harten van liefde, wat tot uitdrukking komt in het maken van de bloemenharten, geflankeerd door de zelfgemaakte vleugels.

  Boeketten voor bezoekers

  Hoofdstyliste Ingeborg Kemperman maakte op zondag boeketten voor het toestromende publiek. Blij en enthousiast ontving zij de vele complimenten. Ingeborg is tevens verantwoordelijk geweest voor de deelname van MBO Westland, die de bloemenschilderijen in de kerk gestalte hebben gegeven en de deelname van Wellantcollege vmbo Westvliet, die het hoogaltaar van bloemen voorzag én de deelname van Studenten van het Wellantcollege Rijswijk, die indrukwekkende barokstukken maakten.

  De bloemdecoraties zijn nog te bezoeken tot zaterdag 29 april in De Nieuwe Bavo, Leidsevaart 146 in Haarlem.

  Bron: Wellant College | Foto’s: Hans Guldemond Fotografie

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties