Nieuwe kwekerij brengt eerste Hydrangeabloemen voor de klok

Na jarenlang experimenteren met gewassen in de teelt is Hendrik Muilwijk uit Stolwijk zijn kwekerij Muilwijk Snijbloemen gestart. ‘We staan klaar om de markt te voorzien van hoogwaardige snijbloemen uit de Zuid-Hollandse buitenteelt.’ De nieuwe kwekerij verwacht in de week van 19 juli de eerste Hydrangeabloemen voor de klok te brengen.

Hendrik had op jonge leeftijd al sterk de ambitie om een eigen kwekerij te starten. Vanaf zijn jeugd werkte hij bij zijn vader op de kwekerij. De kennis en de vaardigheden zijn hem al jong bijgebracht. In 2017 kreeg hij een nostalgische groentekwekerij in Stolwijk op het oog. Drie jaar is de kweker bezig geweest met het verkrijgen van de juiste vergunningen en de aankoop. Na ruim drie jaar lukte het hem om de kwekerij op zijn naam te zetten. Er volgde een periode van sloop en nieuwbouw van de huidige kassen op het terrein in Stolwijk. 

Stolkse klessebessen

Achter de kas op de kwekerij plantte Hendrik Ilex in de vollegrond. Vanaf oktober 2020 introduceerde hij zijn eerste oogst onder de merknaam ‘Stolkse Klessebessen’. In de nieuwe kassen op de kwekerij heeft hij drie soorten Hydrangea macrophylla aangeplant: Verbena Blue, Pink en White. Eind volgende week (week 29) verwacht hij zijn eerste bloemen te veilen op Royal FloraHolland Rijnsburg.

Personeel uit de regio

‘We zijn een kleinschalige kwekerij, hierdoor kan ons team de nadruk leggen op duurzaamheid en kwaliteit. De kwekerij is gevestigd in een regio met weinig kwekers. Hiervoor is bewust gekozen, zodat we in het drukke seizoen met personeel uit de regio de arbeid kunnen verrichten en zijn we niet genoodzaakt om uitzendkrachten in te huren. Dat we kleinschalig zijn heeft ook het voordeel dat er veel aandacht op de ontwikkeling van de plant en de bloem gelegd wordt. Hierdoor kunnen we onze planten de juiste voeding en het juiste klimaat geven zodat we een mooi eindproduct krijgen.’

Bron en foto: Muilwijk Snijbloemen/La Fabriek

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties