Hermitage doopt nieuwe tulp voor Hollandse Meesters

  Op woensdag 10 mei werd in de Hermitage Amsterdam een nieuwe tulp gepresenteerd en officieel met Amstelwater gedoopt tot Hollandse Meesters-tulp. De presentatie van de tulp is tegelijk een feestelijke vooraankondiging van de komst van drieënzestig schilderijen uit de Gouden Eeuw naar de Hermitage Amsterdam.

  Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, ontving de nieuwe tulpen uit handen van Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group. De tulpen zijn geelwit en hebben een paarse kartelrand. Cathelijne Broers: ‘Ik vind het een prachtige bloem, net zo mooi als de tulp die Rembrandt in 1634 schilderde in het haar van Flora, een van de topstukken van onze komende tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.’
  Marco van Zijverden: ‘Deze Hollandse Meesters-tulp is speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld met onze partners en staat symbool voor de verbinding tussen kunst, cultuur en natuur.’

  Tentoonstelling
  In de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, oogappels van de tsaren zijn drieënzestig werken van vijftig Hollandse schilders te zien. Nagenoeg alle grote meesters van de Gouden Eeuw zijn vertegenwoordigd. De bloeiperiode tussen 1650 en 1670 komt met 37 werken ruim aan bod. Er komen zes werken van de hand van Rembrandt, maar er zijn ook werken te zien van minder bekende schilders als Willem Drost, Pieter Janssens Elinga, Arent de Gelder en Emanuel de Witte.
  De meeste werken hebben een vaste plek in de galerij van Hollandse schilderkunst in de Hermitage in St.-Petersburg. De meeste schilderijen zijn na aankoop nooit eerder teruggekeerd in Nederland.
  De tentoonstelling is te zien vanaf 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties