Nieuwkoop Europe investeert in zonne-energie

Nieuwkoop Europe in De Kwakel heeft 1.085 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak. De panelen leveren bij elkaar zo’n 328.000 kWh per jaar; dat is circa 55% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van het bedrijf.

De technologische ontwikkelingen in de solar-industrie gaan razendsnel en de zonnepanelen van tegenwoordig reageren zowel op zonlicht als UV-daglicht. Dit verhoogt het rendement aanzienlijk, omdat de zonnepanelen ook tijdens een bewolkte dag energie opleveren, aldus Nieuwkoop Europe. ‘Het installeren van de panelen is een logische stap in onze transitie naar een duurzame bedrijfsvoering. De afgelopen jaren hebben wij al verschillende veranderingen doorgevoerd om energiezuiniger te kunnen werken’, aldus algemeen directeur Danny Gerritsen. Het bedrijf wil in de toekomst mogelijk nog meer zonnepanelen plaatsen op het dak van de nieuwbouw die later dit jaar wordt gerealiseerd.

Bron en foto: Nieuwkoop Europe

Wie meer wil lezen over duurzaamheid kan terecht in de eerstvolgende Bloem&Blad, die verschijnt op 16 mei. Gasthoofdredacteur Dennis van de Riet zet namelijk helemaal in op duurzaam ondernemen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties