Bloem en Blad Nieuws Hollandse tulpen aangeplant in Rome

Hollandse tulpen aangeplant in Rome

0

Een Nederlandse afvaardiging, waaronder Keukenhof-directeur Bart Siemerink, heeft maandag 2 oktober tulpen geplant in de tuinen van Viale Tiziano in Rome.  In het voorjaar van 2018 zullen de tulpen tot bloei komen.

De plantactie was onder meer bedoeld om aandacht te vragen voor Grootouderdag/Festa dei Nonni en om het Nederlandse imago in Italië op te vijzelen. Dit heeft behoorlijke schade opgelopen nadat Feyenoord-hooligans in Rome twee jaar geleden vernielingen aanrichtten, onder andere aan de wereldberoemde Barcaccia-fontein van Bernini.

Viale Tiziano-tuinen

De Viale Tiziano-tuinen, waar de Nederlandse bollen nu zijn aangeplant, zijn in de twintiger jaren ontworpen toen de stadswijk Flaminio, gelegen ten noorden van Piazza del Popolo, werd ontwikkeld. De fontein van deze tuinen dateert uit 1930. De fontein was zwaar beschadigd door een gevallen pijnboom en is in juli van dit jaar met fondsen van Salviamo La Barcaccia gerestaureerd.

Najaarsbeplanting

Voor de Keukenhof betekent het planten van de bollen de aftrap van de najaarsbeplanting. Zo starten de veertig tuinmannen in het Lissese bloemenpark dit weekend met de aanplant van het traditionele bloembollenmozaïek. Ook vindt de bloembollenmarkt plaats in de Keukenhof op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober.

Bron: Tuin en Landschap | Foto: Keukenhof

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar