Goudbonte Cortaderia krijgt zilveren KVBC-Award

  Op 30 september 2021 heeft de keuringscommissie van de KVBC na veldkeuring een KVBC-Award Zilver toegekend aan Cortaderia selloana ’Day2’ (TINY PAMPA GOLD). Deze goudbonte Cortaderia ontstond als mutant in de in 2020 met een KVBC-Award Goud bekroonde ’Day1’ (Tiny Pampa).

  Goudbonte Cortaderia
  Cortaderia selloana ’Day2’

  De plant heeft dezelfde zeer gedrongen groei die veel lager is dan bij andere cultivars. Uiteindelijk zal de plant zo’n 60-75 cm hoog worden. Net als ’Day1’ vormt ook ’Day2’ veel scheuten en daardoor ook veel pluimen.

  De groene tot blauwgroen bladeren zijn dof donkergeel gerand. In de tweede helft van de zomer verschijnen de eerste pluimen en de plant bloeit door tot in de herfst. De pluimen komen nauwelijks boven het smalle, geel gerande blad uit en de bladpunten zijn steeds zichtbaar tussen de pluimen.

  Rijke bloei

  Doordat er veel scheuten worden gevormd, is de deelfactor bij vermeerderen hoog. Hierdoor gaat de vermeerdering sneller. De plant bloeit rijk, gedurende een lange tijd in de nazomer en vroege herfst. Toepasbaar in potten en (kleine) tuinen.

  Een uitgebreide beschrijving van deze goudbonte Cortaderia wordt gepubliceerd in Dendroflora Nr. 57, die begin 2022 verschijnt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties