Bloem en Blad Bloemen en planten Noviteit Root16: tikje rebels door zichtbare wortels

Noviteit Root16: tikje rebels door zichtbare wortels

0

Een ijzersterke Phalaenopsis met een heel bijzondere basis die een tikje rebels is. Zo omschrijft Leerdam Orchids de noviteit Root16. ‘Opvallend aan het product zijn de luchtwortels, die – anders dan bij andere Phalaenopsis – juist gezien mogen worden en een belangrijke decoratieve functie hebben.’ Het nieuwe concept wordt de Royal FloraHolland Trade Fair geïntroduceerd.

Het teeltproces van Root16 creëert een compacte Phalaenopsis met decoratieve wortels. De plant groeit in zijn natuurlijke habitat, waardoor zijn wortels, zonder traditionele kweekpot en bark, in alle vrijheid kunnen groeien. Van nature leeft Phalaenopsis in een vochtig klimaat, wat bij Root16 nagebootst kan worden door de plant in een glazen pot te plaatsen met een gering laagje water. Zodra de luchtwortels een grijze kleur aannemen, is het tijd om deze tijdelijk te dompelen of het laagje water in de glazen pot aan te vullen. Root16 wordt geleverd in een eco vaas van 100% gerecycled glas en is beschikbaar in diverse soorten en kleuren.

Influencers over Root16

Social influencers zoals Dirksdotter, MaisonBelle en Sabrinavisual zijn de samenwerking met Leerdam Orchids aangegaan. De verschillende soorten van Root16 zijn gestyled in de interieurs van de invloedrijke groene lifestyle bloggers. De potentiële eindgebruikers reageerden met name positief op de botanische, vrije uitstraling van het product en de sierwaarde van de wortels. De foto’s van de bloggers zijn terug te vinden op het Instagramaccount van Root16.

Bron en foto’s: Pull Position

Reageer op dit artikel

avatar