Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen NPM Capital en Hillenraad Partners slaan handen ineen

  NPM Capital en Hillenraad Partners slaan handen ineen

  0

  Investeringsmaatschappij NPM Capital en Hillenraad Partners gaan de komende jaren intensief samenwerken om de positie van de Nederlandse tuinbouwsector internationaal verder te versterken. De combinatie van lange termijn groeikapitaal (NPM Capital) en de kennis van de sector (Hillenraad Partners) kan de ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw in een stroomversnelling brengen, aldus beide partijen.

  Hillenraad Partners adviseert ambitieuze ondernemingen in de sectoren food, tuinbouw, toelevering  en uitgangsmaterialen. Sectoren die worden gekenmerkt door schaalvergroting en internationalisatie. „Toegang tot niet-bancair groeikapitaal is steeds vaker onderdeel van de daarbij horende, veelal complexe financieringsvraagstukken. NPM Capital kan dat als geen ander, met een lange termijn investeringshorizon en een actieve betrokkenheid op weg naar die schaalvergroting”, zegt Martien Penning, managing partner van Hillenraad Partners.

  NPM Capital is al langer actief in food- en agri-sectoren en ziet veel kansen voor deelnemingen in nieuwe groeiplatformen. Rutger Ruigrok, managing director van NPM Capital is verheugd over de vergaande samenwerking: „Samen met Hillenraad Partners kunnen wij nu veel gerichter bedrijven identificeren die een lange termijn groeistrategie hebben, organisch dan wel via een buy and build aanpak. De snelle, vaak disruptieve technologische ontwikkelingen in de sector sluiten bovendien naadloos aan bij onze investeringsfocus.”

  Reageer op dit artikel

  avatar