Glasparel+ strikt grote groenteteler

In het nieuwe tuinbouwgebied Glasparel Zuidplaspolder is 54 ha land verkocht aan paprikakwekerij Royal Peppers. Daarmee kreeg in enkele maanden tijd ruim 70% van het gebied een bestemming.

 

Projectontwikkelaar Wayland Developments verkocht december 2016 een kavel van 9,2 aan rozenkwekerij Porta Nova uit Waddinxveen. Het was het eerste blok uit het glastuinbouwgebied Glasparel+ van 90 ha.

Commercieel directeur Arnaud van der Eijk van Wayland Developments gaf al toen aan dat hij in gesprek was nog meer potentiële kopers voor grond in Glasparel+.

 

Paprikakwekerij Royal Peppers van de familie familie Van den Bosch kocht deze week een blok van 54 ha. In juli wil het bedrijf, dat met vestigingen in Bergschenhoek, Bleiswijk en Rilland al ruim 30 ha paprika in productie heeft, de eerste 12 ha kas in Waddinxveen bouwen. Het is een aanvulling op de bestaande vier locaties van Royal Peppers. In fases wil het bedrijf de aangekochte kavel vol bouwen, liefst zo snel mogelijk.

Volgens Van der Eijk duurt het niet lang meer voordat de nog beschikbare kavels in Glasparel+ vergeven zijn. Hij was eind 2016 al in gesprek met een sierteler over een blok van 10 ha.

 

Glasparel Zuidplaspolder is direct aangesloten op de A12 en A20 en heeft voorzieningen voor gietwater, een CO2-netwerk en een grote duurzame warmtebron inclusief warmtenetwerk